Logocom
TeamCoaching

  • Je hebt als manager een lastig besluit moeten nemen, samen met de directie, omdat een afdeling onvoldoende omzet maakt. Het bedrijfsonderdeel dat verlies maakt wordt beëindigd. Je moet twee collega’s ontslaan en de andere overgebleven collega’s samenvoegen tot één team. Jij zou graag zien dat het team gezamenlijk de schouders eronder zet in deze onzekere tijden maar juist door de onzekerheid slaagt het team er niet in om goed samen te werken. Er wordt teveel naar elkaar gekeken, de verschillen worden uitvergroot, er ontstaan 2 kampen binnen 1 team.

  • Je werkt al jaren samen met een collega op de financiële administratie van een internationale organisatie. Onlangs hebben jullie een teamleider gekregen die tijdelijk aangesteld is. De klik is er totaal niet, de communicatie loopt stroef, de wederzijdse verwachtingen staan haaks op elkaar wat betreft invulling van taken en de hoeveelheid werkzaamheden die gedaan moeten worden. Jullie verschillen behoorlijk van mening over de manier waarop er gewerkt moet worden. Dit leidt er toe dat de feedback en opmerkingen steeds persoonlijker worden over en weer. Kort geleden is er weer een aanvaring geweest, dus de spanningen lopen hoog op binnen het team: er moet nu echt iets gebeuren.

  • Jij hebt onlangs de zaak van je vader overgenomen. Je rol van collega verandert in die van leidinggevende en eigenaar. Tegelijkertijd gaan jullie het bedrijfspand verbouwen wat jou veel tijd kost. Je collega’s geven aan dat ze een stuk leiding missen maar je weet niet goed waar je moet beginnen en wat je op dit moment anders kan doen. Ondanks extra administratieve ondersteuning blijft er sprake van miscommunicatie, het lijkt zelfs erger te worden. Er wordt meer over elkaar gepraat dan met elkaar. Je maakt je zorgen omdat sommige collega’s hebben laten vallen dat als het zo moet….dat ze dan wel een andere baan gaan zoeken. Je besluit dat het tijd wordt om hulp van buitenaf in te schakelen.

Zijn deze situaties herkenbaar? Het zijn teamdilemma’s die vragen om TeamCoaching. Lees verder bij mijn aanpak hoe ik met deze teams aan het werk ga en ontdek wat daar het effect van kan zijn. 


Team Teamwork TeamCoaching

“Teamwork: wie niet kan delen, kan ook niet vermenigvuldigen.”

Niels Aalberts