Logocom
Spreken is zilver, communiceren is goud ...

Voordat ik met coachen begon, heb ik enkele jaren een logopediepraktijk gehad in de binnenstad van Den Haag. Als pas afgestudeerde logopediste zag ik zeer uiteenlopende mensen binnen mijn praktijk. Met veel enthousiasme kon ik mijn vakkennis inzetten. Na enkele jaren begon ik me steeds meer te verdiepen in de niet-technische kant van het spreken. Het is heel waardevol als iemand stottervrij of zonder spraakgebrek een vraag kan stellen en dus begrepen wordt, maar technisch goed je stem en spraak kunnen gebruiken betekent nog niet dat je ook succesvol kunt communiceren. Elkaar echt kunt begrijpen en verstaan. 

Vanuit een sterke persoonlijke behoefte en grote mate van leergierigheid heb ik me verdiept in alles wat met communicatie en gedrag te maken heeft. Het motto "alles wat je aandacht geeft, groeit"  is zeker van toepassing geweest op mijn zoektocht en heeft uiteindelijk geresulteerd in het opzetten van Logocom.

Mijn grootste drijfveer is om mensen zichzelf zo te laten uitdrukken dat ze ook echt begrepen worden: dat jouw communicatie overkomt zoals je die ook bedoelt. In het contact met anderen ontkom je niet aan communiceren en heb je altijd te maken met beïnvloeding. Ik wil individuen, teams en organisaties laten ervaren wat de kracht van communicatie is.

Ik wil jou persoonlijk, jullie als team en als organisatie graag laten ervaren welk effect communicatie en gedrag kan hebben op de omgeving waarin je werkt.
Marjoleine Jansen @ Logocom

“Je moet eerst thuiskomen om de deur voor een ander open te kunnen doen.”