Logocom
Spreken is zilver, communiceren is goud ...


Ik heet Marjoleine, ben geboren in 1968 in Rotterdam. Ik woon in Amsterdam, ben moeder van twee studerende kinderen en heb een partner. Naast mijn werk mag ik graag lange afstanden hardlopen: een heerlijke manier om de juiste balans te houden tussen werk en ontspanning, te gaan voor persoonlijke ‘doelen’ en tegelijkertijd mijn hoofd leeg te maken. Thuis mag ik graag koken. Het kookproces is een mooie metafoor voor mijn werk: met verschillende ingrediënten iets creëren waar anderen van genieten met als uitdaging om altijd iets anders te maken.

Ik zoek in het contact leggen altijd de verbinding op een open, persoonlijke manier, waarbij ik me volledig focus op het inleven in de situatie van de ander. Door integer te zijn creëer ik een veilige werkomgeving. Ik werk professioneel, zorgvuldig en resultaatgericht om vanuit een wederzijds vertrouwen samen het gewenste doel te bereiken.

Mijn communicatie wordt als helder, scherp en analytisch ervaren. Een opdrachtgever omschreef het voor mij als volgt: “Pakt het probleem bij de kern beet. Weet situaties zo te omschrijven dat geen enkele partij zich hierbij aangevallen voelt, maar waarbij toch het probleem naar boven komt.” Zelf vind ik het belangrijk om eerst de ander werkelijk te begrijpen, voordat ik word begrepen.

In mijn coachings benader ik een probleem oplossingsgericht, stel ik verdiepingsvragen en laat ik vooral de ander nadenken over mogelijke veranderingen. Ik ben er van overtuigd dat elk mens tot veel meer in staat is dan hij of zij zelf denkt. Ik weet dat het (leer-)effect van een verandertraject de meeste impact heeft als jij als persoon, of jullie als team, of organisatie, van binnen uit op zoek gaat naar dat wat bij jouw of jullie coachvraag past.

“Coachen is die stijl van begeleiden waardoor anderen uit zichzelf in beweging komen.”